За Международния ден на детето музеят Гласовете на миролюбивите към фондация

...
За Международния ден на детето музеят Гласовете на миролюбивите към фондация
Коментари Харесай

Недетски истории: в Украйна представиха колекция за непоправимите загуби и великите победи на украински семейства

За Международния ден на детето музеят " Гласовете на миролюбивите "  към фондация " Ринат Ахметов "  представи на своя  нова тематична колекция  " Недетски истории: правата на децата, нарушени от Русия ". В прессъобщение, представено от " Гордон ", се споделя, че новата сбирка съдържа доста " недетски истории за непоправими загуби и велики победи на украински фамилии ".

Всички членове на фамилията на Владимир Ободзински са убити от съветска бомба, в това число синът му младеж и внуците близнаци.

Трите деца на Евгений Межевой оцеляват по време на блокадата на Мариупол, задържането на татко им и изпращането им в интернат край Москва. На път са да бъдат осиновени от руснаци, само че в последна сметка Евгений съумява да ги върне.

10-годишният Иля Матвиенко губи майка си в родния си град и самият той е ранен. Руските нашественици го откарват за лекуване във краткотрайно окупирания Донецк. Много ранени деца от локалната болница са изпратени със аероплан до Москва. Иля изяснява на окупаторите, че ще изчака баба си.

Стотици деца са починали в Украйна от началото на пълномащабната война, показват от музея.

Русия обаче продължава да пренебрегва нормите на интернационалното право, законите на войната, както и главните правила за отбрана на децата, които са залегнали в Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на детето и други интернационалните и национални актове.

" Не е обикновено бебе да се роди в партер без медицински грижи. Не е обикновено дете с увреждане да не спи и да се опасява да излезе на открито. Не е обикновено децата да останат без детство единствено тъй като прилежаща страна решава да пренапише историята ", означават от музея.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР